Keresem az összefüggést a gerincsérvem és a lelkem között

Mit mutat nekem? – Ezt a kérdést tette fel a kliensem.

A test csak akkor lesz beteg, ha a lélek szenved. Előszeretettel szeretjük kínozni magunkat.
Lehet, hogy azért, mert valaki miatt, vagy valami miatt tesszük. Ezt a pontot, ha megtaláljuk, akkor nagy esélyünk van a gyógyulásra.

Mert hiábavaló lesz a munka, ha nem tudunk vagy nem akarunk változtatni a helyzetükön.

Megint a családállítás mutatta meg a lehetséges okokat és okozatókat:

A felállítás jól mutatja: egy párkapcsolati problémával állunk szemben. Adott volt egy kapcsolat, ahol a nőt nem vállalták fel, hiába szült egy gyermeket az adott férfinak. Ez mellett még meg is csalták, és elhagyták egy bizonyos időre.Ezután vissza tért hozzá a férfi és feleségül vette, lett még egy gyermekük.

Csak egy lényeges dolgot felejtettek el:

nem nyitottak egy új házat a párkapcsolatnak. A régi romjaira építették az újat!

Hellinger azt mondja:

Zárd le a régit, adj magadnak pár hónapot válj el asztaltól ágytól, és ha utána újra tudod kezdeni az udvarlás fázisától úgy, hogy a múltat többet soha nem emlegeted, akkor kezd újra.

Nézzük mi történt itt ennél a párnál

nem építettek új házat. A férfi lelkiismeret furdalása miatt létre hozott egy olyan ént, aki erőből tartotta magát. Megfogadta magának, hogy nem fogja megcsalni a feleségét. Igen ám, de ezzel a fogadalommal lezárta azt az ént, aki a csábító volt, akivel valamikor meghódította az asszonyt. Asszonynak titokban imponált, hogy büntetheti a tette miatt a férfit. Úgy mutatkozott meg, mintha élvezné a fölényt, amit megszerzett a férje felett.

Csak azt nem tudta, hogy ezzel el is vágja magát is a párkapcsolattól, mert egy alá/fölé rendelt szerep jött létre. Hiányzott neki a férj csapodár udvarló a énje, az, akit létrehozott nem volt érdekes, merev volt és nem mozgatta meg őt.

A férfi erőből tartotta a kitalált létrehozott új ént, ezért feszült a gerince

Tiltakozva tolta el magától a régi ént, a csapodárt, mintha félt volna haza engedni azt a rész. Azt képzelte, ha engedi közeledni, akkor nem tuf ellenállni a kísértésnek és megszegi esküjét. Miután felismerte a látottak alapján, hogy mi történt megállapodtak a feleséggel, hogy így ebben a formában nem mehet tovább.

Ezzel a szóbeli megállapítással új alapokat nyitottak a párkapcsolatnak. Feleség is elmondhatta, hogy hiányzik a férj hódító része, aki valamikor tűzbe hozta. Férj is elmondta és felismerte félelmei okát.

Összeszedték régi én részeiket, és együtt tudtak ránézni a párkapcsolatra egy teljesen más szemüvegen keresztül.

Mit tanultunk?

A test mindig jelez, ne várd meg, míg olyan testi tünetek és deformitások jönnek létre, amiket, nem igazán lehet korrigálni. Régi alapokra ne építs új kapcsolati házat, mert végig a múlt fogja leszel.

Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel
fb-share-icon

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük