Csoportos családállítás

A nehézségek és problémák az élet részét képezik – mégis olykor könnyen úgy érezheted, hogy egyedül nem tudsz már velük megbirkózni. Ezekkel a problémákkal, lelki gátakkal, a családi lélekben rejlő mintázatokkal, sérülésekkel az a legfőbb baj, hogy nem kézzelfoghatóak, így nehéz őket konkretizálni, vizualizálni.

A csoportos családállítás során a cél, hogy egy komplex helyzetet vizualizálva, a térben elhelyezve érheted el az első lépést: a felismerés élményét. Ha hajlandó vagy dolgozni magadon, ha kipróbálnád milyen érzés részt venni egy családállításon vagy éppen neked van szükséged a kezdő lökésre, a csoportos családállításban két módon vehetsz részt.

Segítőként te csak az állító egyik képviselőjeként nyújtasz segítséget – ez azonban sokszor önmagában is alkalmas arra, hogy közelebb vigyen saját problémáidhoz. Állítóként a te problémádon dolgozik az aznap összegyűlt csoport vagy annak egy része.

ÍGY KÉPZELD EL A CSOPORTOS CSALÁDÁLLÍTÁST:

  • az adott időpontban összegyűlt, egymás számára ismeretlen emberek együtt dolgoznak a családállításon
  • az állítást kérő problémája felfedéséhez kijelöl képviselőket és elhelyezi őket a térben
  • lehetőség van arra, hogy az állítást kérő a konkrét problémát titokban tartsa, ha nem szeretné azt megosztani a csoporttal
  • a képviselők reflektálnak, szükség esetén a terapeuta változtat a felállított kép térbeli dimenzióin, ezzel segítve az egyek kötések változását, blokkok feloldását

A családállítás maga egy alkalom ugyan, de egy olyan folyamatot indít el, ami hosszú távon válasz a feltett kérdéseid, megoldás a problémáid és végül változáshoz vezet az életed fontos területein.

A CSALÁDÁLLÍTÁS UTÁN

Akár segítőként, akár állítóként veszel részt a csoportos családállításban, javasoljuk, hogy ne beszélj annak részleteiről legalább az első pár hétben. Ennek oka az, hogy a családállítás tapasztalatainak, az átélteknek ülepednie kell benned, fel kell dolgoznod és be kell épülnie az életedbe az új látásmódnak. A tényleges hatást van, aki napokon belül érzékeli, másoknak hónapokba telik – ha azonban túl hamar megosztod a tapasztalataidat másokkal, akkor a külső vélemények, nézőpontok rombolhatják a családállítás hatásmechanizmusát.

Az egyéni állítást megelőzi egy konzultáció, ezt követően van lehetőséged állítást kérni. A foglalkozások tiszteletdíja megtalálható árlistánkban.

JELENTKEZÉS