Belső gyermek tréning

A benned élő gyermek egyszerre öröme és árnyoldala lehet az életednek. A játék, az őszinte gyermeki öröm, az élet iránti tiszta szívű rajongás nélkül nem lehet teljes egyetlen felnőtt élete sem.

Azonban a traumatikus gyermekkorból veled maradó, megsebzett belső gyermek összezavarja az életedet váratlan dühkitöréseivel, túlkapásaival, meggondolatlan cselekedeteivel, amik károsítják az önbecsülésed, fájdalmas kapcsolatokhoz és házassági problémákhoz vezethetnek.

A Belső gyermek tréning célja, hogy végigkísérve életed fejlődési szakaszait csoportos munka keretében felfedezd, feldolgozd és elengedd gyermekkori sérüléseidet. Legyen akár elhagyatottság vagy az egyes fejlődési szakaszokban jellemző igények figyelmen kívül hagyása vagy ennél mélyebb lelki sérülés, a tréning során minden életszakaszt nyomon követünk és feldolgozunk.

Hitrendszered magját, a világhoz való hozzáállásodat, a viselkedésmódodat sok élethelyzetben ez a megsebzett gyermek alakítja. Az így létrejött mag ráadásul életünk során egyfajta szűrőként működik, így sokszor ugyanazokba az élethelyzetekbe kerülsz – hiszen ezeket az ismert helyzeteket engedi át a gyermeki szűrőd.

ÍGY KÉPZELD EL A TRÉNINGET

A négynapos tréning során a csecsemőkortól egészen 26 éves korig vesszük végig csoportosan a fejlődési szakaszokat, melynek célja, hogy a negatív mintákat átdolgozzuk úgynevezett korregresszióval, azaz az érintett életszakaszba való visszatéréssel.

Minden egyes fejlődési szakasznál arra törekszünk, hogy elhangozzanak mindazok a kulcsmondatok, melyeket egy gyermeknek a fejlődése során hallania kell vagy kellett volna.

Nem rejtegetünk zsákbamacskát, ez a tréning gyakran komoly érzelmi reakciókat vált ki. Nem ritka, hogy amikor az érintett meghallja azt az állítást, amit ő gyermekkorában nem kapott meg, elsírja magát.

A végső cél nem más, minthogy a belső gyermekedet „meggyógyítva” kiléphess a körforgásból, megszabadulj az ismétlődő mintáktól és a tréning végén egy kiegyensúlyozott, de legalábbis gyógyulófélben lévő belső gyermekkel térj haza.

MIT KAPSZ A TRÉNINGTŐL?

  • Gyermekkori sérülések feldolgozása
  • A gyermekkori fájdalmak megélése, tudatosítása és elengedése
  • A sérüléseiden alapuló felnőttkori minták fokozatos lebontása
  • Kiegyensúlyozottabb életmód
  • Fokozott önismeret és önkontroll