Egy széteső kapcsolat romjain


Ahhoz hogy egy párkapcsolat működjön vagy szétessen két emberre van szükség. 50-50%-ban vagyunk felelősek azért, ami ott történik a kapcsolatban. Általában a indul el megnézni, hogy mi a fene van, miért jutott ide a kapcsolatuk.

Sok évet és vihart megélt kapcsolat amiről beszélünk

Épp ezért nem adná fel, ha van egy esély arra, hogy javítani lehet, akkor megteszi. Ezért kérte, hogy képezzük le a helyét a jelenlegi kapcsolatában. Családállítás alatt a leképezés a lelki szintet mutatja ,és nem azt, amit a mindennapokban eljátszunk az életünk színpadán a külvilágnak,vagy saját magunknak is, mert azt gondoljuk hogy tényleg úgy van. Nevezzük Borisnak a klienst.

Mikor állítást kérünk

Első lépésben a saját oldalunkról nézzük meg azt, hogy mit teszünk, hogy működünk, mik azok a családi minták, amelyek mozgatnak minket tudattalanul.

Állításban Boris felveszi a saját helyét, sehol sincs.

Nem látja a férjet megszemélyesítő szereplőt, ami azt jelenti, hogy ő valami miatt nincs is jelen a kapcsolatában.

Megjelenítjük a szülőket.

Itt már válasz kapunk az előző képre. Anya csak a párkapcsolat illúziójával volt kapcsolatban, mert az a férfi akitől a kliens származik, a biológiai apa nem vállalta fel a nőt és a gyermeket, mert családja volt.
Az anya csak szerető volt. Képbe kerül a névadó apa, hisz jön a gyerek, és a gyermeknek apára van szüksége, tehát gyorsan beszerezte a potenciális apa jelöltet, akit mutogathatott a család felé.

  • Az, hogy nem volt szerelmes a férfiba nem számított. Az, hogy a másik férfi iránti dühét és utálatát erre vetítette ki, nem számított.
  • Az, hogy később a megszületett lányában a szerelmét látta, aki nem vállalta fel, és ezért a lányt bűntette, az se számított.
  • Az, hogy a lányt tette élete megrontójának szerepébe, az se számított.

Csak az volt fontos, hogy ő a mártír feladta az álmait a lánya érkezése miatt.

A lány, az az a kliens mindebből megtanulta, hogy ő egy senki, egy megtűrt személy.

Megtanulta, hogy csak a szerető hely juthat egy nőnek egy kapcsolatban, hisz az anyja is az volt.

Megtanulta, hogy az a férfi, aki mellette van, az nem jó, azt ki kell készíteni, hisz anya is azt tette a névadó apával.

Megtanulta, hogy egyedül kell lenni egy kapcsolaton belül, hisz anya is így volt a névadó apa mellett.

Megtanulta, hogy a panaszkodás és a mártír szerep az kiváló, mert azzal figyelmet kap.

A szerető helye … nem a feleségé!

Boris amikor meglátja anyját és a két férfit az anyja életéből, akik külön-külön állnak, végre elmozdul a senki földjéről és beáll a szerető helyére. Szabadon hagyva a Feleség helyét! Ha egy férfinak nincs felesége, nem tud felelősséget vállalni. Egy szerető van, jó vele a hancúr, de oda nem tud megérkezni védelmező társként. Ez a dinamika működik ebben a kapcsolatban. A szerető pozíció elfoglalása miatt a férj lelke azt éli meg, hogy nincs helye, szabadon kóricálhat, mert megengedett.

Folyamatosan azt jelzi, hogy szeretnék itt lenni, de te nem látsz engem, nem adsz feladatot, nem a szeretet nyelvemnek megfelelően kezeled a kapcsolódást.

Prológus

Úgy láttam, hogy ezekből a képekből Boris megértette az eddigi szenvedések és működésüknek a dinamikáját. Elkezdhet egy másik szemüvegen keresztül nézni a kapcsolatokra, beállhat a saját helyére a kapcsolatban, ami nem a szerető és nem a gyermek helye. Hanem a feleség helye! Más értékrend szerint tud majd a férjre nézni, teret enged a valós értékek megmutatkozására. Megengedheti a kapcsolódást, a szeretetet és a hála megélését a kapcsolatban. Ezek hozhatnak egy minőségi változást az életükben.

Még mielőtt valakik elkezdenek köpködni: miért mindig a nőnek kell tenni?

Miért mindig a nőnek kell változni: Azért, mert valakinek el kell kezdeni. Ha üres a párkapcsolati számla, akkor bizony értéket kell tenni arra a számlára. Ha elkezded, akkor egy idő után a másik is megteszi. Olyat még nem láttam, hogy ha odafigyelés, szeretetteljes kommunikáció van a másik fél felé, ő ne tudná azt egy idő után viszonozni. Ez a folyamat nem egy nap vagy egy hónap, hanem hónapok sora.

Kitartás!

A családban történtek befolyásolják a későbbi generációk életét. Ezek láthatatlan dolgok, de mégis léteznek, mert minden személynek, aki a családunkhoz tartozik, helye van. Mindenért amit a múltban tettek az őseink és azért nem fizettek meg, jön a következő generációból valaki, aki megteszi helyettük.

Ez nem tudatos, hanem a családi lelkiismeret működteti. Lehet, hogy te csak annyit észlelsz hogy: mindig ugyanazt ismétlem. Nem sikerül semmi, mindig a végén káosz lesz, hiába kínlódsz annyit. Mindig ugyan olyan partnert találsz. Mindig ugyan úgy lesz vége a kapcsolatnak. Mindig átvernek, kitagadnak, elhagynak.

Meg kell találni a rendszerben azt a személyt, aki miatt ez történik. Jó nyomozást! Megéri!


Ha nem megy egyedül, keres egy szakképzett családállítót és nézzétek meg a családtérképet együtt, ott minden benne van.

Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel
fb-share-icon

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük