Az elhízás lelki okai

  • Kicsit meghíztál? Hogy nézel ki?!
  • Úgy tűnik, mintha felszedtél volna!
  • Valami testi bajod van? Pajzsmirigy problémák?

Hangzik el a kérdés, mert ugyebár mindenki szakértő a google-t használva. Nagyon kevesen gondolnak arra, hogy van lelked is, aki ott lakik benned bezárva és nem szárnyalhat.

De mi az elhízás lelki lelki eredetű oka?

Ami hízlal, az az elhagyástól való félelem szindróma. Nem a túlevés vagy mozgás hiánya miatt történt, vagy éppen azért mert nem tartottad be a diétát.

Ami hízlal, az a félelem, az elhagyatottság érzése, a szeretet hiánya, az értéktelenség, a védelem hiánya, a holnap miatti aggódás, gyermekkori sebek, megaláztatás, szégyen, árulás, büntetések, igazságtalanság, fizikai bántalmazás.

Mindezeket a tudattalan tartományba helyeztük el és rossz étkezési szokásainkban nyilvánulnak meg.

Ahogy azonban az érzelmi rendszered összezavarodott, és működésképtelenné vált, öntudatlanul megpróbálsz szabadulni ezektől a gondolatoktól és érzésektől az emésztés révén, mondván:

  • “Ha nem tudom feldolgozni a szomorúságomat, talán meg tudom enni.”
  • “Ha nem tudom feldolgozni a haragomat, talán lenyelem.”

Az elhízás lelki megoldása

Ez a plusz súly akkor fog elmúlni, amikor felismered, hogy a benned élő belső gyermeked a testzsíron keresztül mutatkozik meg és felfogod, hogy ő védelemre és biztonságra vágyik,és elmagyarázod neki, hogy a félelem a múlthoz tartozik és ő most biztonságban van.

Minél nagyobb biztonságban érezzük magunkat, annál inkább leáll a belső gyermek testzsír növekedése.

Szeretném, ha tudnád, hogy a zsír annak a fizikai megnyilvánulása, hogy el kell távolodnod a többiektől, távolságot kell tartanod. Ez a zsír egy fal volt, amely megvédett téged, egy akadály, amit
létrehoztál, egy védőpajzs.

Amikor megtalálod,és elkezded lebontani ennek a zsírpajzsnak a tégláit, akkor békét és belső szabadságot adsz belső gyermekednek.

Azok a téglák ma már nem szolgálnak téged.

Azok a téglák, amelyek különböző neveket viselnek, mint például: szégyen, félelem, harag, neheztelés, igazságtalanság, kimerültség, stressz, kisebbrendűségi komplexus, leértékelés, többé már nem szolgálnak téged.

A zsír, amit el akarsz távolítani a testedből, már azelőtt bekerült a tudatodba, hogy felhalmozódott a testedben, és amikor a súly eltűnik az elmédből, a zsír a testedből is távozik.

A gyógyulás az elmében kezdődik.

A test tükrözi az elmét és az elszenvedett érzelmi sebeket. Amikor meggyógyítjuk az elmét és a sebeket, a test visszanyeri a harmónia és az öröm egészséges formáját.

Ne szégyelld a felhalmozott zsírodat. Ez része a felébredésnek, az evolúciónak, a változás és a gyógyulás vágyának.

Fontos megjegyezni: Az elhízás minden orvosi vonatkozását tisztázni kell, és persze egy egész sor más pszichikai tényező is szóba jöhet.

Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel
fb-share-icon

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük