Anyám fogságában

Elmesélem egyik kliensem történetét.

Azzal érkezett a beszélgetésre, hogy gyermekkora óta azt érzi, hogy anyja fogságában van.
Őt használta fel arra, hogy a férjét távol tartsa magától. Emiatt a férj azt érezte, hogy nincs is partnere, csak így élnek egymás mellett, mint a testvérek.

Lányuk

Érzékelve ezt tudattalanul, az apa mellé áll, mint partner.

Családállítás szempontjából ez azt mutatja, hogy amíg nem talál megoldást, hogy kilépjen a sorstévesztésből, addig nagy valószínűséggel nem fog tudni megmaradni egy kapcsolatban, vagy nem
is enged magához közel senkit, hisz apa mellett áll és ott másnak nincs helye. Anyával pedig rossz a viszonya, mert anya betolakodónak tartja őt, aki kitoloncolta a saját helyéről.

Hangsúlyozom, hogy ez tudattalan viselkedés.

A családrendszer

Elsősorban a női klántól hozott minták mérvadóak. Már anyai nagyanyjánál voltak gondok. Erőszak történt, amiről nem beszélt a család.

Állítás alatt kiderült mindez. Ennek hatására a nagymama továbbadott egy olyan programot, hogy a férfit parkoló pályára kell tenni a családban. Lánya másolta ezt a programot, és épp ezért menekült a férjével való kapcsolódásból és lányát tartotta villámhárítónak.

Eredmény

Lánya, az az a Kliens már nem tudott párkapcsolatot létrehozni, vagy ha kis időre sikerült kapcsolódni, akkor is nagyon gyorsan megmagyarázta, hogy miért nem jó az a férfi és kilépett a kapcsolatból.

Családállítás alatt megmutatkozott a lélek mozgásán keresztül az, hogy ő a nagyival szolidált.
A kisgyermeki része tudattalanul ott állt nagyi mellett, azt gondolva, hogy ha vigyáz rá, akkor a nagyinak könnyebb lesz.


Így a család női klánja egy láthatatlan burkot húzott köré, az erőszak, a férfiak utálása, és menesztése a nő mellől, a szégyen és a nőiség megtiprásán keresztül!

Kislány része ezt gondolta valósnak.

Felnőtt rész ment volna, szeretett volna egy férfihoz kapcsolódni, ami nem sikerült. Most értette meg, hogy honnan ered a probléma gyökere. Családállítással korrigáltuk ezen, kimondtunk olyan szakmondatokat, amik segítettek, éreztünk fájdalmat és engedélyt kérünk, hogy saját magunkért
éljünk az ősökkel a lelkünkben.

Mit üzen nekünk ez az eset: Vannak megoldások!


Ha hallgatunk a múltról, akkor egy következő generáció élete keseredik meg.

Nem biztos, hogy te vagy a hibás azért, mert nem tud maradni a Férfi. Minden mindennel összefügg, főleg egy családrendszerben. A család lelkiismerete a fogvartartónk.

A Kicsi mindig szolidál valakivel az ősök közül.

Előszeretettel gondoljuk azt, ha valamelyik családtagunk mellé odaállunk, akkor tudunk segíteni neki. Sajnos ezt nem tehetjük meg, mert mindenkinek megvan a saját helye és feladata egy rendszeren
belül. Megtehetjük azt, hogy dolgozunk ezen, ránézünk a sorstévesztésre, és felismerjük ezt, és ezáltal a saját helyünkön tudunk állni a családrendszeren belül, arra a helyre amely számunkra a legtöbbet tudja adni és támogatni. 

Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel
fb-share-icon

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük