Gályarab vagy szabad vagy?

Hoztam egy újabb történetet. Egy kliensem történetét. A beszélgetésünk valahogy így zajlott le!

Azzal érkezik egy 35 éves férfi, hogy ő szabad. Kérdezem tőle: Miben látod ezt a szabadságot?
Abban, hogy tudok már nemet mondani, csak azt teszek meg, amit én akarok, oda megyek, ahova én akarok.

Ez nagyszerű! Hogy érzed magad reggel vagy napközben?
Nem vagyok nagyon feldobott, főleg reggel. Már megint egy nap, már megint ugyanaz a mókuskerék. Ezt nagyon unom már. Munka-munka, nem történik semmi!


Tényleg szabad vagy?
Ha így nézzük akkor nem vagyok az.


Vannak céljaid?
Nem igazán.

A célok fontossága

Ha nincsenek céljaid akkor csak sodródsz. Legyenek céljaid, vágyott kikötőid, mert akkor vonzani fog az a pont, ahova tartasz. Nem baj, ha tévedsz és azt mondod majd, hogy nem is ide szerettem volna eljutni.
A lényeg maga az út volt, az ami mozgásban tartott.Mi lenne ha rátekintenénk arra, hogy kinek a hajóján raboskodsz, ahelyett hogy a te hajódat vezetnéd a nyílt víz felé?

Leképezzük a helyzetet és megdöbbenésére azt látta a leképzés alatt, hogy nem is a saját hajóját vezeti, hanem más valakijét szeretné nyílt vízre vinni. Ez a másik hajó, ami a halott testvér hajója, nem szolgálhatja őt!

Amíg itt vacakolsz ezen a hajón, a tiéd csak szellem hajó lehet. Ezért érzed azt, hogy nincs értelme az életednek, azt, hogy fárasztóak a mindennapok. Mi a fenéért vagy még itt, jobb lenne meghalni. Neked úgy se sikerül semmi. Úgy se kelletsz senkinek. Téged mindig elhagynak.

A magyarázat

Ezek a kijelentések mind onnan jönnek, hogy nincs engedélyed az élethez. Testvéred halála után túl gyorsan jöttél, úgymond az “ő cipőjébe léptél be”. Ezért próbáltad az ő hajóját navigálni a semmibe, mert azzal a hajóval nem tudtad elhagyni a kikötőt, folyamatosan horgonyoztál, amiről fogalmad se volt. Ezáltal a te életed hajója is szellemhajóvá vált.

Engedélyt kértünk a saját életre és el is fogadta azt, meggyászolva a halott testvért. Megköszönte neki az életet, mert ha ő nem hal meg, akkor ő sem születik meg. Tovább léphettünk most már a saját hajónkkal a nyílt vizek felé. Meg tudta magát mutatni a külvilágnak, láthatóvá vált.

Visszajelzésből tudom, hogy most már jobb a kapcsolata az anyjával is, szívesen látogatja őt. Vannak jobb és kicsivel jobb napjai. Kis céloknak is tud örülni, ami nagyon fontos, hogy elkezdett főzni önmagára. Számomra ez azt jelenti, hogy elfogadta önmagát, mert hajlandó megetetni önmagát. Ez nagyon nagy lépés a szabadság felé.

Mit tanultunk?


Mielőtt a külvilágot hibáztatnánk, hogy biztos miattuk rostokolunk egyhelyben, nézzünk meg, hogy kinek a hajóján raboskodunk. Találjuk meg a saját hajónkat, és törekedjünk arra, hogy azzal jussunk ki a nyílt vízre, és utána a vágyott kikötőbe.


Kívánok mindenkinek nyílt utat és jó szelet!

Na neked is fontos a helyed az életedben és a családodban, gyere közénk személyesen vagy online térben állítani! Várnuk szeretettel.

Ha tetszett, kövess minket Facebookon.
Ne felejtsd el megosztani, ha ezáltal felismerted egy barátnőd
működését. Ha olvassa, lehet ő is magára ismer. Vagy ha csak azért osztod meg, hogy segíts nekem., azt hálásan köszönöm.

Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel
fb-share-icon

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük