Helyem a családomban, ahova születtem!

Lehet, hogy most megkérdezed magadtól: Mi közöm az egészhez, hisz felnőttem. Van vagy volt családom, de már eljöttem hazulról. Nem kell bolygatni a múltat, mert azon nem lehet már úgysem változtatni.

Teljesen igazad van, hogy a megtörtént dolgokon nem lehet változtatni, de az igazság ismeretében lehet másként látni és felismerni a működési mintákat, amiket követtünk.
Ezek meg nagy hatással voltak vagy vannak az életünkre.

Nevezzük Hannának a nőt, aki ezt az állítási témát hozta:

Keresem a helyem a családomban, ahova születtem.

Hanna egy párkapcsolati válságban szenved, de most nem azt boncolgatta, mert azt tanácsoltam, hogy kezdjük az elején. Nézzük meg a családjában a férfiak és nők közötti dinamikát azáltal, hogy figyeljük az ő helyét, mint felnőtt, és mint gyermek is a családban.

Nagyon szépen látszik a szereplők mozgása által, hogy anya szükséges rossznak tartja az apával való kapcsolatot. Mikor bekerül a szeretőt megszemélyesítő szereplő, látszik, hogy anya rezonál rá, de nem szabad kimutatni. Hanna kislány énje látja ezt a férfit, odamegy hozzá  és biztonságban érzi magát mellette. Felnőtt én is megnézi magának, megkéri, hogy ölelje meg.

Tapasztal egy biztonságos nyugalmat, amit mindig is keresett.


Megjelenik a férfi felesége is!

Hanna itt felismeri, hogy tudattalanul azonosul ezzel a nővel. Ennek a nőnek csak a megcsalt szerep, meg a házvezető nő szerepe jutott a kapcsolatában. Az anyának csak a szerető szerep, akit nem vállalnak fel. Ezek után hozzá megy apához.

Így Hanna profi módon leképezte ezt: férj mellett cseléd és megcsalt nő lett, aki nem szerethető és nem vállalható. Anya dühét hordozva ezt kivetítette a saját férjére és mindazért, amit a biológiai apja tett, a férjen verte el a port.

Az állítás vége


Állítás végére láthatta azt, hogy anya és az apa egymás mellé álltak és ő a saját helyére került, mint gyermek.


Látta apa feleségét elárvultan, egyedül és a névadó apát is egyedül, hiába éltek kapcsolatban. Itt megértette honnan ered a párkapcsolati magány az ő rendszerében és azt is, hol kell korrekciót véghez vinni a család rendszerben, azért hogy az ő látásmódja változzon.
Végig nézve saját állítását arra jött rá, hogy ilyen háttérrel nem tudott labdába rúgni a  kiegyensúlyozott párkapcsolat területén, mert nem voltak eszközei hozzá:

  • Most már tudja milyen egy apai ölelés, és milyen egy férfi ölelése.
  • Mennyire tud fájni, ha valakit megcsalnak és még asszisztálnia is kell hozzá.
  • Mennyire fontos, hogy a titkok napfényre kerüljenek.
  • Mennyire fontos, hogy mindenkinek meglegyen a saját helye, mert csak így tud boldogulni az életben.
  • Mennyire fontos, hogy kiderüljön az igazság, azért hogy ne harcoljunk fölöslegesen.

Ha tetszett, akkor kérlek oszd meg, ezt a történetet. Hátha segít másnak is tisztán látni.

Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel
fb-share-icon

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük