Minden szép és jó a párkapcsolatban, csak a gyermekkel van gond


Nem is gondoljuk mennyi galibát okozhat egy le nem zárt kapcsolat. Főleg, ha az a személy többször is megfordul az életünkben.


Elhoztam az egyik kliensem esetét:

Valamikor kamaszkoruk végén találkoztak a párjával, berágtak egymásra és kiléptek a kapcsolatból.
Nem zárták le annak rendje és módja szerint, hanem megsértődve, duzzogva tovább álltak.
Telnek az évek, egyszer csak újra összemelegednek, most házasok és két gyönyörű gyermek szülei. Azonban gondok így is vannak. A családi harmónia nincs meg!

Mi ennek a háttere? Ki kivel jött össze?

Semmiképpen se azok, akik a második összeborulásnál voltak, hanem azon részeik, akik még kamaszkorukban találkoztak. Hiszen ott volt egy álmuk, ami ott maradt abban a korban.

Így a régi kapcsolat romjain kezdték el az újat.

Csak idő kérdése, hogy mikor lesznek gondok, mert így nem lehet új kapcsolatot kezdeni, ami tartós is maradna, mivel a múlt kapcsolat fájdalmai ott munkálkodnak láthatatlanul.

Jelenlegi példánkban úgy mutatkozott meg az eltérés, hogy az anyának problémái voltak a lány gyermekkel.

Anya és lánya


Leképzés alatt kiderült, hogy a lány ott ál az anya helyén és nézi apát. Az anya mostani énje pedig merengve néz maga elé. Bekerül a térbe anya azon része, aki akkor volt mikor első alkalommal szét mentek. Senki mást nem lát a lányán kívül.

Apa és fia


Apa fiatalkori énrésze merevedve áll a kör közepén, az élet császárának képzeli magát, de a fián kívül senki nem látja.


Korrekció

Azon ének, akik akkor voltak, felismerik egymást és összekapcsolódnak, egyben le tudjak zárni a múltat.

Mostani énrészük,látják az akkori ént és magával szeretnék hozni. Amint ez megtörténik, a lány ki tud mozdulni a szobor állapotból és a testvére mellett félelmek nélkül foglal helyet.

Végre nem kell vigyázni a szülőkre, saját életet élhet. Mindezt segíti a családállítás, az ott elhangzott szakmondatok és képek amik, megelevenednek.


Tanulság


Minden párkapcsolatnak van saját helye a lelkünkben.
Ha szét válunk, és újra egymásra találunk, akkor új házat kell nyitni a kapcsolatnak.


Ha mi nem vagyunk jól, gyermekeink biztosan beállnak villámhárítónak közénk, hogy életben maradjon a kapcsolat, mert ők félnek, hogy elveszítik a szüleiket. A gyereknek mindkét szülőjére szüksége van.
Köszönd meg, zárd le, búcsúzz el azért, hogy újat kezdhess.
Ha lehet ne tedd ki gyermekedet fölösleges szenvedésnek a villámhárító szereppel, amit ő választ tudattalanul, hogy téged megvédjen.

Ha neked is van olyan élményed, ami az életed változtatta meg, ird le és oszd meg velünk, hogy mások is tanuljanak, töltődjetek belőle.

Ha tetszett, kövess minket Facebookon.
Ne felejtsd el megosztani, ha ezáltal felismerted egy barátnőd
működését. Ha olvassa, lehet ő is magára ismer. Vagy ha csak azért osztod meg, hogy segíts nekem., azt hálásan köszönöm.

Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel
fb-share-icon