Miért van szükségem a betegség tudatra?

Eljön az a pillanat mikor elgondolkodunk: hosszú hónapokon keresztül megtettünk mindent, követtük az orvos tanácsát, de csak nem kerek valami. Valami érzés, enyhe testi tünet mindig felüti a fejét.
Ekkor jön el a pillanat, ha rendelkezik egy kis önismerettel az illető, hogy megnézzük ennek a lelki okait.

Ilyen állapotában keresett meg egyik kliensem.
Nézzük meg, mit mutat számára ez a betegség tudat, és ki vagy mi miatt van szüksége rá.
Csak a családállítás általi leképezést tudtam ajánlani, hisz ez a fő profilom.

Elérkezett a pillanat, mikor leképezéssel megnéztük mit mutat a tudattalanja.
Meglepő képpel indul a családállítás.

Farkasszemet néz a betegség tudattal, erősítve magát, hogy ő úgyse hal meg. Tiszta erőből tartja magát.

Még azt sem veszi észre, hogy a benne élő gyermeki része rángatja, hogy segítsen neki megkötni a nyakkendőt, ezáltal feladatot teremtve számára.
Hajthatatlan volt, nem tudott figyelni a gyermeki részre, mert neki komoly erőfeszítéseket kellett tenni a saját harca oltárán. “Úgyis megmutatom, hogy legyőzhetetlen vagyok “- ez körülbelül egy 3 éves gyermek mágikus hit rendszere.
Ha jól becsukom a szemem, akkor láthatatlan maradok.

Még akkor sem ébred, amikor a gyermeki rész ott áll anya mellett a sír szélén és figyeli a felnőtt részt, hogy mit is csinál, milyen harcot vív.
Szerényen jelzi “Itt vagyok, én tudok segíteni! Nem érteni és megmagyarázni kell, hanem érezni! Te nem érzel. Inkább elszaladsz.
Ezt kéne megtanulni, hogy kell érezni, és szeretni. Mikor anya meghalt befagyasztottuk az érzelmeinket, és azóta nem igen engedtünk közel senkit magunkhoz.
Fogvatartott a félelem, ha közel kerül hozzánk valaki, akkor annak az lesz a vége, hogy úgy is elhagy, meghal, elmegy.
Ezért csak tessék-lássék engedjük meg magunknak a kapcsolódást, hogy ne fájjon annyira a veszteség. Jelen voltunk, de mégse!”

Ezen a belső gyermeki részen keresztüli beszélgetésen, a mostani én megértette saját működését és a betegséghez való ragaszkodásának okát.

Szeretném hangsúlyozni, hogy mindez egy tudattalan működési forma, ami a családállítás alapján mutatkozott meg, segítve a tudatos részbe való átemelést, azért hogy ne legyen továbbá egy horgony pont a kliens életében.

Mit tanultunk?

Erőből, csak a gondolatok által nem igazán megoldhatóak bizonyos problémák. A megoldáshoz szükséges a megértés is, a tisztánlátás azért, hogy ne vezessük meg magunkat.
Sokszor érdemes jó kapcsolatot ápolni a bennünk élő gyermeki résszel, és meghallani, felismerni annak jelzéseit.
Ha szenved a lélek, akkor előbb utóbb testi tünetek formájában fog kiabálni: Valami nem kerek, nem vagyok jól, változásra van szükség!
Ha már megtörtént, hogy tested mutatja mindezt tünetek által, akkor keress orvost, aki testi tüneteid alapján gyógyít. Jót tesz, ha a lelki oldalt is megtámogatod hozzáértő szakember segítségével, hogy újra egységbe kerülj önmagaddal.


Jó tudni, hogy a testi tünetek nem egyik pillanatról a másikra alakulnak ki, ahhoz sanyargatni kell magad elég hosszú időn keresztül.
Így a gyógyulást se egyik percről a másikra várd el, hagyj időt magadnak a folyamatok megértésre és feldolgozására.
Mindenkinek nyugalmat és jó belső utazást kívánok önmagába, ahol a megoldások élnek.

Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel
fb-share-icon

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük