Férfi és a szexualitás!

Hallgatva női klienseim problémáit egyre többször tapasztalom, hogy csak a saját problémája világrengető, és nem is gondolja, hogy egy férfi is hordozhat problémát, ő is sérülhetett élete folyamán, ami kihat a későbbi életére.

Eszünkbe sem jut, hogy a férfi is sérülten érkezhet egy kapcsolatba.

Ha valami nem úgy működik ahogy mi elképzeljük, rögtön a másikat hibáztatjuk. Ha regisztráltunk egy-két női csoportba, ahol kérdéseket teszünk fel, amelyekre válaszokat várunk, ott biztos nem igazán kapunk érdemleges választ.

Mindenki a saját szintjén és sérüléseinek tükrében fog reflektálni. Ezért sokkal inkább előre vezető, és megoldás párti, ha a belső megérzéseinkre hallgatunk, vagy szakembertől kérünk segítséget.

Egy ilyen csoportba ha felteszel egy olyan kérdést ami a férfiléttel és a férfi szexualitással kapcsolatos, csak úgy cikáznak a jobbnál jobb megoldások: ha nem kívánja a szexet

  • lehet hogy más valakije van
  • lehet hogy nárcisztikus a faszi
  • büntesd meg, mert akkor megijed, és teperni fog
  • vegyél fel szexi fehérneműt
  • hagyd ott, mert ebből úgy se lesz semmi

Általában ezek az ismétlődő jó tanácsok, sablon szövegek. Minden csoporttag szakértőként működik.

Ennyi felvezetés kell, hogy egy olyan történetről meséljek, ahol egy férfi az alany

A férfi neve legyen Dani:

Azért érkezett, mert problémákat okoz egy helyzet a szexualitásának kiteljesedésében. Mikor megélné a csúcsot, akkor mindig begörcsöl a lába, ezáltal leáll minden, és csak tessék-lássék lesz a vége.
Ezt zavaró tényezőként vázolta fel, ezen szeretne változtatni.

Miután megbeszéltük az élettörténetét, volt kapcsolatait és azokban megélt szexualitását, abban maradtunk , hogy leképezzük családállítással a fent említett eseményt, nézzük hova vezet.

Elindítottuk a leképzést, amelyben megjelenítettük a térben a kliens mostani énjét, a szexualitást , a lábgörcsöt, azt az ént aki akkor volt, mikor egy előző kapcsolatban élt, az akkori partnerét, és a félelmeit a szexben.

Itt kirajzolódik egy berögzült minta

12 év alatt volt ideje rombolni, és meglapulni a tudattalanban ahhoz, hogy minden egyes alkalommal életre keljen. Mivel a volt partner nem volt hajlandó védekezni, se gyógyszer, se spirál, így maradt az idő előtti kiszállás és a félelem, nehogy véletlenül gyermek legyen. Ehhez társult hozzá a megfeszülés, ami létrehozza a görcsölést. Ez a minta uralta a jelenlegi problémákat.

Látta a családállítás alatt megmutatkozó dinamikát. Átérezte azt a stresszt, amit 12 év alatt minden egyes aktus alatt ismételt. Összeszedte azt az én részt, aki akkor volt.Az onnan hozott lenyomatokat és mintákat oda tudta besorolni, ahol keletkeztek.

A férfi (Dani) el tudott fordulni a múlt kötelékektől

Oda tudott fordulni a jelen helyzethez, kapcsolathoz, szexualitáshoz. Láthatta. hogy a jelenlegi kapcsolata egészen más, biztonságosan kötődő személy a partnere. Tudnak beszélni és megoldásokat keresni a felmerülő problémákra.

Megnyugodva távozott, mert képet kapott arról, hogy joga van arra, hogy kilépjen a múlt csapdájából.
Most időt ad magának a változásra. Időt ad a megtett munka kibontakozására.

Mit tanultunk? Férfiaknak is lehetnek sérüléseik.

Nekik nehezebb erről beszélni, mert úgy lettek szocializálódva, hogy nem szabad gyengének látszani, panaszkodni, mert nekik mindenre is kell megoldásokat keresni.

Ha nem úgy működik a szexualitása, ahogy az elképzelik, akkor ő egy selejt, szégyenkeznie kell.
Ezért inkább bezár, vissza húzódik és szenved.

Nőként tudnunk kell, hogy a férfinak is volt gyerekkora , előző kapcsolata, ahol sérülhetett.

Lányok, asszonyok

Mielőtt a női csoportokba keresnétek megoldásokat, jusson eszetekbe a fent leírtak. Női vezettetéssel érjetek el, hogy a párotok eljusson oda, hogy bízzon bennetek és a végére akarjon járni az adott témában felmerülő megoldandó feladatnak.


Gondolkodjunk el azon, vajon miért ő a párom, miért pont őt választottam.
Mit mutat az ő problémája számomra, saját magamnál, hogy mutatkozik meg ugyanez: rejtve, vagy a kirakatba téve.

Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel
fb-share-icon

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük