Folyamatos nyak- és fejfájás: Miért nem múlik el a fájdalom?

Az utóbbi időben egy női kliensem azzal a problémával keresett meg, hogy folyamatosan fáj a nyaka és a feje. Már orvosnál is járt, és gyógyszeres kezelést valamint gyógytornát is kapott, de a fájdalom nem enyhült. Úgy döntött, hogy lelki síkon is megvizsgálja a problémát, mert a teste nyilvánvalóan valamit üzenni akar neki.

A test üzenete

A beszélgetésünk során részletesen átbeszéltük az előzményeket, és arra jutottunk, hogy családállítással leképezzük, hogyan reagál a teste és milyen viszonyban van a fájdalommal. A test és a fájdalom feszültséget mutatott, különösen a fejben, ami kihatott a nyaki részre is.

Az ellentétes érzések forrása

A kliens két ellentétes oldala állandó konfliktusban állt egymással. Az egyik része “apácát” játszik, mert ezt követeli meg a jelenlegi státusza. Ezzel szemben ott van a vad, magamutogatós, szexualitásában égő “szajha” oldala is. Ez a két magatartásforma – a szexualitás elfojtása és a túlzott kompenzáció, magamutogatás, könnyelműség – folyamatos feszültséget generál.

Az értelem és az érzelem küzdelme

A probléma megoldását a kliens az értelem szférájába helyezi, így a feszültség fejfájás, migrén és nyaki fájdalom formájában jelentkezik. Az érzelmek és gondolatok visszatartása okozza ezt a feszültséget, ami ellentétben áll azzal, amit gondolatban helyesnek tart és amit valójában meg szeretne élni.

Belső iránymutatás

A folyamat során a kliens rájött, hogy gyakran mást mond és tesz, mint amit valójában szeretne. Ez a felismerés fontos lépés volt a gyógyulás felé. Belső irányítást kezdett gyakorolni önmaga felett, válságstábot hívott össze saját belső világában, hogy megvitassák a legjobb döntéseket, melyek segítenek kilépni a saját maga által kreált csapdából.

A Női klán működésének feltérképezése

A kliens számára sokat segített, hogy felismerte a problémája gyökerét, és tudatos szintre emelte annak okát. Ezáltal könnyebb lesz számára a gyógyulás felé haladni. Azáltal, hogy feltérképezte a női klán működését és az ellentétes érzések forrását, jobban megértette, mi miatt éli ezt a kettősséget.

Az út a gyógyulás felé

Ez az önismereti út lehetővé tette számára, hogy tudatosabban kezelje az érzéseit és gondolatait, így könnyebben megbirkózhat a fájdalommal és a feszültséggel. A felismerés által nyert tudatosság segíteni fog neki abban, hogy a gyógyulás útjára lépjen, és megtalálja a belső harmóniát.

Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel
fb-share-icon

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük