Gyakori kérdések a családállításról

[fusion_builder_container hundred_percent=”no” hundred_percent_height=”no” hundred_percent_height_scroll=”no” hundred_percent_height_center_content=”yes” equal_height_columns=”no” menu_anchor=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”center center” background_repeat=”no-repeat” fade=”no” background_parallax=”none” enable_mobile=”no” parallax_speed=”0.3″ video_mp4=”” video_webm=”” video_ogv=”” video_url=”” video_aspect_ratio=”16:9″ video_loop=”yes” video_mute=”yes” video_preview_image=”” border_size=”” border_color=”” border_style=”solid” margin_top=”” margin_bottom=”” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=””][fusion_builder_row][fusion_builder_column type=”1_1″ layout=”1_1″ spacing=”” center_content=”no” link=”” target=”_self” min_height=”” hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=”” background_color=”” background_image=”” background_position=”left top” background_repeat=”no-repeat” hover_type=”none” border_size=”0″ border_color=”” border_style=”solid” border_position=”all” padding_top=”” padding_right=”” padding_bottom=”” padding_left=”” dimension_margin=”” animation_type=”” animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=”” last=”no”][fusion_accordion type=”” boxed_mode=”yes” border_size=”1″ border_color=”rgba(160,64,149,0.05)” background_color=”rgba(160,64,149,0.05)” hover_color=”#ffffff” divider_line=”” title_font_size=”18″ icon_size=”16″ icon_color=”#ffffff” icon_boxed_mode=”” icon_box_color=”#a04095″ icon_alignment=”” toggle_hover_accent_color=”#a04095″ hide_on_mobile=”small-visibility,medium-visibility,large-visibility” class=”” id=””][fusion_toggle title=”Milyen problémákat segít megoldani a családállítás?” open=”no”]

Majdnem minden problémára, mert a probléma oka a családtörténet vagy a személyes történetünk, ami nem lett feldolgozva. Minden ember más és más a története is. Ugyanaz az élettörténet más területen okozhat problémát egy másik családban.

[/fusion_toggle][fusion_toggle title=”Hogyan működik a családállítás?” open=”no”]

Ahogyan minden rendszer a törvényszerűségeken alapszik, ez is. A hierarchiát is szem előtt kell tartani. Ha sérül a rendszer, akkor eltérések jönnek létre, és a következő generációból valaki beáll oda, ahol a sérülés történt, és annak az embernek az életét kezdi élni, az ő sorsát követi, tudattalanul.

Állítás alatt ezeket az eltéréseket, hiányokat keressük és tesszük helyre, nagy szeretettel. Ezáltal egy változás jön létre a lélekben és ez a változás megérkezik a mindennapokba is. Csak azt veszi észre, hogy megváltozott az élete, nem ugyanazt teszi, mint eddig, könnyebb lett vagy végre lett párkapcsolata.

Például apának volt egy nagy szerelme anya előtt. Ha ez köztudott vagy eltitkolt, akkor hatással van a következő generáció életére.

Hogyan csapódhat le? Ha lánya születik, akkor az a lány ott marad lélekben apa mellet és kitúrja anyát a helyéről, mert neki az előző nőt kell helyettesítenie apa mellett.

Mi a hozadéka ennek? Vagy nem tud párkapcsolatot létesíteni vagy az anyával vannak összetűzései, mert az anya helyén áll. Az állítással erről képet kap és látja önmagát, hogy hol van elakadva. Az oldó mondatok hatására ki tud lépni abból a helyzetből és megengedi magának, hogy másként viselkedjen és éljen. Ez hozza el a változást.

Ha fiú gyermek az illető, akkor anya mellett áll és apát helyettesíti. Nem enged meg magának tartós kapcsolatokat, csak idei óráig marad. Majd kilép, mert megy vissza anyához. Vagy ha minden nap anyánál van, akkor az a jelentése, hogy nem tud leszakadni és maradni a családban.

Meglehet, hogy haragot érez apja iránt, ezért folyamatos veszekedéseket produkál vele. Ha otthon nem képes rá, akkor a főnököt hibáztatja, ott vannak összetűzései, ha nyuszi és ott sem éli meg a dühét, akkor nem marad más, csak a kormányt tudja szidni.

[/fusion_toggle][fusion_toggle title=”Nagyon sokat dolgozom, de valahogy nem jutok egyről a kettőre. Lehet ezen családállítással segíteni?” open=”no”]

A család hitrendszerét feltérképezve, képet kapunk arról, hogy mely hitrendszer az erősebb, és milyen hatással van ránk.

Sok családban nem megengedett, hogy valaki bőségben éljen. Lehet, hogy az ősei között vagyonvesztés volt vagy kitelepítették őket. Lehetséges egy halott testvér hatása, aki miatt nem engedi meg magának a jólétet, mert azt érzi azt, hogy nincs joga az élethez.

[/fusion_toggle][fusion_toggle title=”Nagyon félek a családállítástól, de van egy problémám, amivel már régóta küzdök. Mit csináljak?” open=”no”]

Gyere el egyéni beszélgetésre, és ott megtaláljuk a neked megfelelő legjobb módszert, amellyel választ és megoldást találsz a problémádra.

Szimbólumokkal vagy mesével dolgozunk, ahol nem is tudatosul benned, hogy kinek a mintája, csak felismered a mintát, és így el tudod engedni vagy változtatni tudsz rajta.

[/fusion_toggle][fusion_toggle title=”Félek attól, hogy képviselőnek választanak, és nem érzek semmit, nem tudom, mit kell tenni?” open=”no”]

Ha ezt jelzed felém, akkor nem választalak be az első állításba, azért, hogy lásd, mi történik ott. Látni fogod, hogy semmi ördöngösség nincs benne. Az én dolgom a helyzeteket elemezni.

Neked csak az a dolgod, hogy megfigyeld, közelebb mennél-e a másik emberhez vagy nem, vonz-e téged vagy nem, tetszik-e neked vagy sem. Csupán a pillanatnyi érzéseidre kell hagyatkozni.

Hidd el, hogy 18 év alatt még senki sem volt, aki beégett volna.

Azok az érzetek, amelyeket ott tapasztalsz szereplőként, nagyon sokat segítenek abban, hogy saját magadat és a körülötted lévő világot is megértsd. Már az első nap végére is érezhető változást fogsz tapasztalni: egyre jobban fogsz érzékelni és a félelmek is teljesen elszállnak.

[/fusion_toggle][fusion_toggle title=”Sokat kell beszélni? Nem szeretek.” open=”no”]

Nem kell sokat beszélni. Mindig csak az érzésekről kérdezlek. Gondolatokat nem kell megosztani, lényege az, hogy a valódi érzések utat törjenek és megmutatkozzanak.

[/fusion_toggle][fusion_toggle title=”A gyermeknek van problémája. Szülőként állíthatok-e?” open=”no”]

Igen, szülőként állíthatsz, ha neked már volt állításod és gyermeked 21 éves kor alatt van.

E kor felett már az ő dolga, hogy rendbe tegye az életét. Te csak a vele való kapcsolatodra állíthatsz.

[/fusion_toggle][fusion_toggle title=”Szülőmnek van gondja. Én gyermekként állíthatok neki?” open=”no”]

Nem! Mert ő a felnőtt és az ő dolga, hogy mit szeretne kezdeni a saját életével.

Te csak a vele való kapcsolatodra vagy a helyedre a családban állíthatsz, ahova beszülettél.

[/fusion_toggle][fusion_toggle title=”Testvéremnek gondja van, szeretném ha javulna az élete. Erre tudok állítani?” open=”no”]

Nem! Csak a testvéreddel való kapcsolatodra tudsz állítani. Ezáltal valami nála is elmozdul.

[/fusion_toggle][fusion_toggle title=”Családállításom volt és nagyon rosszul éreztem magam utána. Ez normális?” open=”no”]

Igen, normális. Jelentkezhetnek fizikai és lelki tünetek is. Előfordulhat intenzívebb érzelmi kitörés, váratlan sírás vagy teljes befagyottság, influenza szerű tünetek, hasfájás, hasmenés, hányás, fejfájás, vagy akár szédülés. Ezek átmeneti állapotok és nem tartanak többet pár napnál. Nem lehet belehalni. Ezeket már mind produkáltad, mikor a sérüléseket összeszedted.

[/fusion_toggle][fusion_toggle title=”Hány családállítás kell a változáshoz?” open=”no”]

Ez probléma függő. Van úgy, hogy egy állítás után már érződik a változás. De van úgy, hogy további állításokra van szükség, mert annyira összetett a probléma.

[/fusion_toggle][fusion_toggle title=”Minden esetben működik a családállítás?” open=”no”]

Statisztikák azt mutatják, hogy az esetek 8%-ban nem történik akkora változás és 2%-ban nem történik semmi.

Mint minden, ez is csak akkor működik, ha a kliens hajlandó engedni a változásnak. Az állításvezető nem tudja kierőszakolni a változást. Mindenkinek a saját felelőssége ezt megtenni és vállalni.

[/fusion_toggle][fusion_toggle title=”Mi van, ha nem tudok sokat a családról vagy az egyik ágról semmit se tudok, Akkor is működik az állítás?” open=”no”]

Igen, akkor is működik az állítás, mert a tudattalanunkban mindenki ott van és a bizonyos “mezőben” mindenki megjelenik, aki a családunkhoz tartozik, akár ismered, akár nem. Ezért tudják a képviselők, hogy mit kell tenni és érezni, hogy érez az a családtag, akinek a szerepébe kerültek.

[/fusion_toggle][fusion_toggle title=”Mi a különbség egyéni és csoportos állítás között?” open=”no”]

Egyéni állításon, csak ketten vagyunk. Bábukkal vagy kődarabokkal képezzük le a rendszeredet az én kíséretemmel. Neked kell megérezni minden szereplő érzését úgy, hogy nem is tudod, kinek a szerepében vagy. Nagy tapasztalás, mert megérzed a másik ember érzéseit a családtagokkal szemben, és amikor megtörténik az oldás, akkor is.

Csoportos állításon az embereket segítőknek vagy résztvevőknek nevezzük. Ők fogják képviselni a családtagjaidat és téged is. Ők fogják visszaadni az érzéseket. (5% már benne van, mikor behívom őket. Nem kell félni attól, hogy mellé beszélnek, mert ott vagyok, és elhiheted, hogy több mint 4000 állítás után tudom, mi történik a térben.)

Nem felbérelt segítők, ők azért vannak ott, mert készülnek a saját állításukra. Mikor megérik bennük az érzés, akkora már annyi mindent megéltek, hogy nagyon gyorsan átengedik magukon a tapasztalást. Sokszor egy szerepben annyit kapnak, mintha saját állítás lett volna, és ez is elindít folyamatokat.

[/fusion_toggle][fusion_toggle title=”Az egyéni, vagy a csoportos állítást válasszam. Melyik a hatékonyabb?” open=”no”]

Mindkettő egyformán hatékony.

Az egyéninél, mindent magadnak kell megérezni és én ellenőrzök. Ebben aktívabban vagy jelen.

A csoportosban szereplő dolgozik helyetted, így kizárva az ego játszma. Itt valamivel passzívabban vagy jelen, de annál nagyobb intenzitással tudod figyelni a képeket, amik kibontakoznak, meg az összefüggéseket. Van időd az érzelmeket is megélni.

[/fusion_toggle][fusion_toggle title=”Mennyi időt vesz igénybe a csoportos állítás?” open=”no”]

Ez egyén függő. Attól függ, hogy mennyi információt tud elviselni a kliens lelke. Ezt én vezetőként követem, és nem kényszeríthetem olyanra, ami nem esik egybe az ő lelke vágyával.

Lehet, hogy 45 perc, de lehet, hogy csak 30 perc, vagy több, mint egy óra.

[/fusion_toggle][fusion_toggle title=”Mennyi időt vesz igénybe az egyéni állítás?” open=”no”]

1,5 – 2 óra szokott lenni.

[/fusion_toggle][fusion_toggle title=”Jöhetünk-e együtt a párommal?” open=”no”]

Igen, ha a fejlettségetek azon fokán vagytok, hogy az ott látott, hallott, dolgokat nem használjátok fel a másik ellen, veszekedésre. Az ott megélt dolgok nagyon intimek és érzékenyen érintenek. Ezek iránt empátiával kell viseltetni.

Ha mindketten szeretnétek állítani, akkor két időpontot kell foglalni, mert két családrendszerrel dolgozunk és egy időpont alatt ez lehetetlen leképezni.

[/fusion_toggle][fusion_toggle title=”Mennyi időnként lehet állítani?” open=”no”]

Ugyanarra a témára kéthavonta előbb nem ajánlott, mert az előző még dolgozik. Zajlanak a pszichés változások.

Három hétnél előbb nem ajánlott más témában sem állítani, mivel le kell ülepednie az ott látott képeknek és ki kell fejteniük a hatásukat.

Nyugalomra intek mindenkit. Ha valaki azt érzi, hogy megtalálta a neki megfelelő módszert,akkor haladna, minél előbb megoldásokat szeretne. Ezt nem lehet siettetni, néha be kell várni a Lelkünket, mert elmarad a nagy sietség alatt.

[/fusion_toggle][fusion_toggle title=”Mit vegyek fel az állításhoz?” open=”no”]

Amiben kényelmesen érzed magad. Laza kényelmes ruhába gyere, amit nem sajnálsz, ha le kell ülni vagy feküdni a szőnyegre.  A terembe cipő nélkül megyünk be, ezért ajánlott olyan zoknit hozni, amiben komfortosan vagy, ha nem szeretnéd az itteni papucsokat használni. Padlószőnyegezett a terem, nem hideg.

[/fusion_toggle][fusion_toggle title=”Nem szeretném a csoport előtt kiteregetni a problémáimat. Lehetséges ez?” open=”no”]

Igen lehetséges. nem kell kitárulkozni, mert előtte velem találkoztál egyéni ülésen, ahol felvettem a családtérképedet. Ezért neked csak egy mondatot kell elmondani a csoport felé.

Példa: ha nem jön össze a gyermekáldás, akkor csak annyit kell mondani ” Én és a gyermekvállalás.”

Vagy ha párkapcsolati problémáid vannak: “Helyem a jelenlegi párkapcsolatomban.”

Ha nincs párkapcsolatod, lehet, hogy azt ajánlom: „Kit bántanék meg azzal, ha megengedném magamnak a boldog, kiegyensúlyozott párkapcsolatot? “

[/fusion_toggle][fusion_toggle title=”Titokba marad, ami kiderül az állításon?” open=”no”]

Igen, mert nem tárjuk a családtörténeted a csoport elé. Mivel azelőtt egyéni ülésen találkoztál velem és én mindent tudok a rendszeredről, neked csak az adott mondatot kell elmondani, amit megbeszéltünk.

Egyéni állításon, meg ketten vagyunk csak, engem meg köt a titoktartás.

Csoportban az elején elmondom: ami ott történik, az ott is hal meg. Ezt betartják a résztvevők, mert következő alkalommal ők kerülnek sorra, és ők sem szeretnék, ha kiteregetnék a dolgait.

[/fusion_toggle][fusion_toggle title=”Mindig olyan párt választok, aki nem megfelelő, vagy már kapcsolatban él. Mi lehet az oka?” open=”no”]

Itt általában valami miatt nem tudunk elköteleződni. Keresni kell ennek az okát. Lehet, hogy egy megélt trauma van a háttérben, szülői minta, vagy családrendszeri tiltás. Ezért futjuk ugyanazokat a köröket.

[/fusion_toggle][fusion_toggle title=”A gyermekemet mindig kisebb-nagyobb balesetek érik. Mi lehet az oka?” open=”no”]

Lehet, hogy hiányzik valaki, aki miatt menni akar az illető, vagy valaki helyett gyászol, valamelyik őse után menne. Meg kell keresni ezt a személyt, hogy a gyermek elmehessen a saját életébe.

[/fusion_toggle][fusion_toggle title=”Vágyunk a gyermekáldásra, csak nem jön össze. Lehet ezen családállítással segíteni?” open=”no”]

Ha nincs szervi baj és orvosilag ez igazolt.  Ilyenkor lehetséges, hogy lelki problémák vannak, traumák. Mind két féllel külön kell dolgozni, mert nem tudhatjuk, ki mit hoz a saját rendszeréből.

Lehet, hogy transzgenerációs problémák vannak, amik feltárásra várnak. Rejtett blokkok feltárásával, szabad utat nyerhetünk az áhított esemény felé.

[/fusion_toggle][fusion_toggle title=”Képtelen vagyok kiállni magamért és nemet mondani, ez már nagyon zavar. Mi lehet az oka?” open=”no”]

Lehetséges, hogy olyan traumák vannak a háttérben, amik nem engedik ennek megvalósulását.

Érdemes figyelmet szentelni a gyermekkornak, szülőkkel való viszonynak. Halott testvért kereshetünk, ez is egy akadályozó tényező, hogy nem tudjuk saját határainkat meghúzni.

[/fusion_toggle][fusion_toggle title=”Anyával nem jó a kapcsolatom, folyton veszekszünk. Lehet ezen segíteni?” open=”no”]

Érdemes elgondolkodni azon, hogy várt gyermek vagy-e, saját szerintieknek vártak-e. A szüleidnek volt előző kapcsolata? Ezeket megtalálva, szabaddá válhatsz. A módszer segít ezen horgonyok felismerésében és feloldásában.

[/fusion_toggle][fusion_toggle title=”Nagyon dühös vagyok a páromra. Mi lehet az oka? Van erre megoldás?” open=”no”]

Ilyen esetekben indulatáttétel van. Valaki az elődeink közül nem dolgozta fel a dühét, magában tartotta és akkor jön valaki a következő generációból, aki eljátssza ezt.

Párod meg nem érti, miért teszed ezt, mert nem adott okot rá. Vidd vissza az indulatodat oda, akié.

[/fusion_toggle][fusion_toggle title=”Félek, hogy mi derül ki a családállításon. Szégyent érzek és ezt nem élném túl.” open=”no”]

Mindenkinek van problémája és családja, aki oda jár. Nem azért jönnek, hogy a másik ember családját, nehézségét figyeljék. Hidd el, mindenkinek elég a sajátja.

Minden családban van mindenféle probléma: az alkoholizmostól kezdve az öngyilkosságig és tovább lépve vagyonvesztésig, haláleseten át a boldogtalanságig. Vagy az evés iszonytól a túlevésig és a betegségeket se hagyjuk ki.  Akkor megérted, hogy mindenki empátiával van a másik iránt. Mert ma Te dolgozol, de holnap ő fog.

A lényeg az, hogy ki tudj lépni a taposómalomból.

[/fusion_toggle][fusion_toggle title=”Nem szép dolog, de nem tudok a szüleimnek megbocsájtani, azért, amit velem tettek gyermekkoromban. Erre van megoldás?” open=”no”]

Erre nagyon jó ez a módszer. Mert meglátod és képet kapsz arról, hogy a szüleid sem kaptak, nekik se volt. Megérted őket, és jobban el tudod fogadni a múltat. Megnyugvást hoz, nem kell már többet harcolni. Ez egy hosszadalmasabb folyamat, mert többféle technikát összevetve jutunk el a szeretet meglátásáig, mert valahol lelkük mélyén ők is szerettek, csak nem voltak eszközeik amivel ezt ki tudták volna mutatni.

[/fusion_toggle][fusion_toggle title=”A testvérem és köztem nagy a feszültség, a harag. Lehet ezen segíteni?” open=”no”]

Igen, lehet. Fel kel tárni ennek okait. Látva és megértve ezeket, helyre kerülhetnek a dolgok és megnyugvás jön létre.

[/fusion_toggle][fusion_toggle title=”Mikor ki kell állni magamért nem tudom megtenni, elakad a szavam, és befeszülök. Lehet erre valami gyógyírt találni?” open=”no”]

Több, mint valószínű. Korai időszakban keresendő a sérülés, amikor még nem tudtál beszélni.

Azt élhetted meg, hogy nem vagy fontos, nem lehetnek igényeid. Ezeket a traumatikus helyzeteket nézzük meg, ismerjük fel és megtanulunk kérni, elfogadni, de főképpen létezni.

[/fusion_toggle][fusion_toggle title=”Hatalmas düh van bennem. Ezzel már veszélyeztetem környezetem életét, épségét. Lehet ezzel kezdeni valamit?” open=”no”]

Igen, lehet. Meg kell keresni, kié ez a düh, vagy miért jött létre. Ki miatt hurcolod? Egy idő után elül és visszahúzódik oda ahova való. Nem vagyok varázsló, nem egyik pillanatról a másikra történik meg, oda kell tenned magad, hogy az elején tudatosan kontrolláld ennek a folyamatát.

[/fusion_toggle][fusion_toggle title=”Állandóan szorongok. Mi lehet az oka? Lehet ezen segíteni?” open=”no”]

Láttam már olyat, hogy valaki azért szorongott, mert magzatként érték sérülések. Iker terhesség volt, de elhalt az ikertestvér, születése után hosszabb ideig volt egyedül hagyva egy inkubátorban, majd később odaadták csecsemőként a nagyinak, mert dolgozniuk kellett. Ezeket ki lehet deríteni és fel lehet oldani. Ez is egy hosszabb folyamat. Nem egy állítással oldódik fel.

[/fusion_toggle][fusion_toggle title=”Úgy érzem magam, hogy én nem tartozom a származási családomhoz. Semmi közöm hozzájuk. Mi lehet az oka?” open=”no”]

Tapasztalatom azt mondja, hogy ilyenkor egy eltagadott, kitagadott családtagot követ az illető. Igen, meg lehet keresni őt, még akkor is, ha nem ismerted, és nem tudsz róla. Állítással haza lehet hozni és ezáltal fel lehet szabadulni és kilépni abból a körből, ami nem is te utad.

[/fusion_toggle][fusion_toggle title=”Minden egyes alkalommal, mikor megélném a sikert valami miatt feladom és megállok. Lehet ezen segíteni?” open=”no”]

Igen. Meg kell keresni azokat a traumákat, ami miatt ezt ismétled folyamatosan. Meg kell keresni azt a családtagot, aki miatt így vezekelsz, engedélyt kell kérni az illetékestől azért, hogy te másként csináld.

[/fusion_toggle][fusion_toggle title=”Nem szeretném a csoport előtt kiteregetni a szennyest.” open=”no”]

Gyere el egyéni állításra, ott ketten vagyunk.

[/fusion_toggle][fusion_toggle title=”Folyton beteg vagyok, a többiek a családból egészségesek. Van megoldás?” open=”no”]

Meg kell keresni, hogy ki miatt vetettek be a farkasok közzé, ki miatt vagy feláldozva, vagy mi miatt teszed ezt.

[/fusion_toggle][fusion_toggle title=”Mindig csak a szerető szerepe jut nekem. Még soha nem volt párkapcsolatom, csak nős emberrel, vagy férjezett nővel. Mit lehet tenni?” open=”no”]

Meg kell keresni azt a személyt vagy élményét aki/ ami miatt ezt ismétled.

[/fusion_toggle][fusion_toggle title=”Nem volt még kapcsolatom. Mindig így marad?” open=”no”]

Nem hinném, de meg kell találnod azt a személy,t aki miatt vezekelsz, vagy azt a tettet őseidnél, ami miatt ezt csinálod.

[/fusion_toggle][/fusion_accordion][/fusion_builder_column][/fusion_builder_row][/fusion_builder_container]