Az elhízás lelki okai

Kicsit meghíztál? Hogy nézel ki?!Úgy tűnik, mintha felszedtél volna!Valami testi bajod van? Pajzsmirigy problémák? 🤔Hangzik el a kérdés, mert ugyebár mindenki szakértő a google-t használva.☝️Nagyon kevesen gondolnak arra, hogy van lelked is, aki ott lakik benned bezárva és nem szárnyalhat.Ami hízlal, az az elhagyástól való félelem szindróma.

❌Nem a túlevés vagy mozgás hiánya miatt történt, vagy éppen azért mert nem tartottad be a diétát.❌❗Ami hízlal, az a félelem, az elhagyatottság érzése, a szeretet hiánya, az értéktelenség, a védelem hiánya, a holnap miatti aggódás, gyermekkori sebek, megaláztatás, szégyen, árulás, büntetések, igazságtalanság, fizikaibántalmazás.

👉Mindezeket a tudattalan tartományba helyeztük el és rossz étkezési szokásainkban nyilvánulnak meg.🍔Ahogy azonban az érzelmi rendszered összezavarodott, és működésképtelenné vált, öntudatlanul megpróbálsz szabadulni ezektől a gondolatoktól és érzésektől az emésztés révén, mondván:”Ha nem tudom feldolgozni a szomorúságomat, talán meg tudom enni.””Ha nem tudom feldolgozni a haragomat, talán lenyelem.”

💕Ez a plusz súly akkor fog elmúlni, amikor felismered, hogy a benned élő belső gyermeked a testzsíron keresztül mutatkozik meg és felfogod, hogy ő védelemre és biztonságra vágyik,és elmagyarázod neki, hogy a félelem a múlthoz tartozik és ő most biztonságban van.Minél nagyobb biztonságban érezzük magunkat, annál inkább leáll a belső gyermek testzsír növekedése.

❤️Szeretném, ha tudnád, hogy a zsír annak a fizikai megnyilvánulása, hogy el kell távolodnod a többiektől, távolságot kell tartanod. Ez a zsír egy fal volt, amely megvédett téged, egy akadály, amitlétrehoztál, egy védőpajzs.Amikor megtalálod,és elkezded lebontani ennek a zsírpajzsnak a tégláit, akkor békét és belső szabadságot adsz belső gyermekednek.🎉

Azok a téglák ma már nem szolgálnak téged. Azok a téglák, amelyek különböző neveket viselnek, mint például: szégyen, félelem, harag, neheztelés, igazságtalanság, kimerültség, stressz, kisebbrendűségikomplexus, leértékelés, többé már nem szolgálnak téged. A zsír, amit el akarsz távolítani a testedből, már azelőtt bekerült a tudatodba, hogy felhalmozódott a testedben, és amikor a súly eltűnik az elmédből, a zsír a testedből is távozik.

💗A gyógyulás az elmében kezdődik.

🧠A test tükrözi az elmét és az elszenvedett érzelmi sebeket. Amikor meggyógyítjuk az elmét és a sebeket, a test visszanyeri a harmónia és az öröm egészséges formáját.Ne szégyelld a felhalmozott zsírodat. Ez része a felébredésnek, az evolúciónak, a változás és a gyógyulás vágyának.💕

☝️ Fontos megjegyezni: Az elhízás minden orvosi vonatkozását tisztázni kell, és persze egy egész sor más pszichikai tényező is szóba jöhet.

#családállítás #csaladallitas #belsőgyerek #belsőgyermek Ezüst-Híd #önismeret #elhízás #diéta

Ha tetszett, oszd meg ismerőseiddel
fb-share-icon

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük